Krajská soutěž ve Vyškově

První z krajských kol již proběhlo o víkendu 8.-9. června 2024. Naše týmy starších žáků a dorostenců se utkali s týmy ze všech okresů Jihomoravského kraje.

Sobotní ráno jsme již stáli na vyškovském ovále mezi nabitou konkurencí. Soutěž starších žáků zahájila štafeta CTIF. Přestože jsme ji měli velmi dobře natrénovanou tak nám o pouhé 2 sekundy uteklo první místo. Dále přišel na řadu požární útok CTIF. Na něm se projevil náš pilný trénink a naprosto s přehledem jsme ho s 49 sekundami vyhráli jako jediní s časem pod padesát sekund. Následovala štafeta dvojic. Bohužel nedokázali jsme předvést svůj obvyklý výkon, ale i tak se s časem 50:18 jsme se umístili na druhém místě. Velmi rychle následovala štafeta 4×60. Naši mladí hasiči byli plní odhodlání. Obě štafety byly velmi vyrovnané a nakonec nás ta první, s časem 39:79, zařídila na další krásné druhé místo. Zbýval už jen požární útok, tentokrát s jednotnou mašinou a nástřikovými terči. Opět to byl vyrovnaný souboj mezi družstvy a rozhodovala každá sekunda. A opět jsme skončili na místě druhém, a to jsme již věděli, že jsme se umístili celkově na krajské soutěži hry Plamen na úžasném druhém místě.

Je to pro nás obrovský úspěch, jelikož konkurence na krajském kole je veliká a tato událost se určitě zapíše do historie našeho sboru.

A ani v neděli jsme na krajském kole dorostu ve Vyškově nezaháleli. Měli jsme zástupce jak v jednotlivcích, tak i dorostenecké družstvo. Závody zahájila disciplína 4x100m. Naši dorostenci běželi hned první a i když čas 68:21 stačil jen na 5. místo, tak to rozhodně byl velmi dobrý výkon. Další disciplínou pro naše družstvo byl požární útok. V prvním pokuse se nám úplně nedařilo, ale druhý pokus již proběhl hladce a s časem 31:45 jsme obsadili krásné 4. místo. Poslední disciplínou pro družstvo byl běh na 100m s překážkami, ve kterém naši dorostenci běželi přes dvoumetrovou překážku a vysokou kladinu. Kluci zdárně dokončili všechny své pokusy a součet nejlepších časů v této disciplíně nás nakonec vynesl celkově 4. místo.

V kategorii jednotlivců nás reprezentovali: starší dorostenci Ondra Novák a starší dorostenky Klára Malíková a Nela Kratochvílová.

Ondra rozběhl stůj závod v disciplíně 100 m s PHP, ve které si s krásným časem 17:10 doběhl pro 2. místo. V běhu na 100 m s překážkami si Ondra také vybojoval 2. místo s časem 19:39. Celkově Ondra tedy obsadil stříbrnou příčku.

Klárka v disciplíně 100 m s překážkami vyběhla s elánem a doběhla pro bezkonkurenční 1. místo s neskutečným časem 18:77. V disciplíně 100 m s PHP se Klárce ozvalo namožené zápěstí, ale Klárka se nenechala zastrašit a zaběhla senzačních rovných 18 sekund, což stačilo na 2. místo. Klárce se její pilné tréninky a skvělá příprava vyplatily a časy, které zaběhla, jí zaslouženě vynesly v součtu 3 body za obě disciplíny. To znamenalo zlatou medaili na krajském kole dorostu a zároveň poprvé v našem sboru postup na MČR za jednotlivce.

Nela si časem 21:00 v disciplíně 100m s překážkami vybojovala krásné 9. místo. A v disciplíně 100m s PHP se jí i přes špatně nachystaný hasičák podařilo zaběhnout čas 21:43 a umístila se na krásném 16. místě. Celkově Nela skončila v celokrajské konkurenci na úžasné 12. příčce.

Gratulujeme závodníkům, děkujeme za úžasnou reprezentaci sboru a držíme pěsti na MČR v Písku!