Jednotka v červnu

Hned první červnový den byl pro jednotku náročný den. Ráno jednotka pokácela suchý strom, odpoledne jsme pořádali dětský den u Hattricku. Celý den byl pak zakončen těsně před půlnocí požárem chaty na Vinohradech. Naše jednotka v dýchací technice dohašovala skrytá ohniska požáru a podílela se na vyklízení požářiště.

Dalším z náročných dnů bylo pondělí 10. června. Hned z rána děti z MŠ Bořetická trochu vylekal cvičný požární poplach, a to s příjezdem naší techniky. Následovaly ukázky hašení hasícími přístroji, naše oblíbené hašení oleje a prohlídka vozidla. V odpoledních hodinách jsme po průtrži deště ještě vyjeli zasahovat na čerpání vody na Jedovnickou ulici. Po zásahu jsme přejeli na ulici Mikulovskou, kde jsme společně s autíčkem MČ ,,čistili” únikové cesty ze třech vchodů od nežádoucích věcí. Byl z toho plný kontejner spalitelného odpadu a plný valník nespalitelného odpadu. Myslete prosím na bezpečnost svou, svých sousedů i zasahujících hasičů. Při požáru opravdu nestihnete oddělat botník z chodby, jak nám jedna paní řekla.

V sobotu 15. června jsme pomáhali na Festivalu mladých talentů na Vinohradech. Zajišťovali zdravotnický a požární dozor. Pár drobností jsme ošetřili, všichni odcházeli spokojeni a v pořádku.